Top 3 from the Marimekko Collection

top3_web


Our favorite top 3 items from the WST x Marimekko Collection.  

Jokaisella tuotteella on oma tarinansa kerrottavana; jotkut ovat tunnetumpia kuin toiset ja niitä saatetaan jakaa ympäri maailmaa, toiset saattavat taas olla vain pienen piirin tiedossa, jota vain suullinen perimä kuljettaa eteenpäin.

Marimekko-mallistostamme, jonka kokosimme Marimekon henkilökunnan kanssa, löytyi todellisia helmiä, niin tuotteiden kuin myös tarinoidenki osalta. Valitsimme kokonaisuudesta kolme mielenkiintoisinta tuotetta ja tarinaa jaettavaksi.

1. Kennedy-mekko

kennedy

Tämä yksi vanhoista klassikoista vuodelta 1960! Tuolloin Jacqueline Kennedy nosti Marimekon pinnalle raketin lailla. Amerikan presidentinvaalikampanjan ollessa käynnissä John F. Kennedyn vaimo Jackie O osti kahdeksan mekkoa Marimekolta, mistä amerikkalais pressi kirjoitti painokoneet kuumina. Samalla Marimekon nimi tuli tunnetuksi amerikkalaisten keskuudessa, eikä kiinnostusta vähentänyt myöhemmin ilmestynyt Sports Illustrationin kansikuva, jossa Jackie poseeraa vaaleanpunainen Vuokko Nurmesniemen suunnittelema Marimekon puuvillamekko päällään.

Tämä harmaa rimpsuihanuus on uudistuotantoa vuodelta 2011, jolloin yksi malli Jackyn ostamista mekoista tuotiin takaisin kauppoihin Marimekon 60-vuotisjuhlan kunniaksi. Vaikka mekko on suunniteltu 55 vuotta sitten, se on edelleen malliltaan nykypäivän pukeutumiseen sopiva.

2. Tirro-mekko

Seuraavana herkkupalana Tirro mekko, joka on suunniteltu kevät/kesä 2014 -mallistoon. Parasta mekossa onkin huikea Teippi-printti, jonka Teija Puranen suunnitteli sähköteipin palasia käyttämällä. How crazy is that! Kaikista huikeinta oli, kun Marimekon visiitillä meille näytettiin alkuperäinen printtisuunnitelma, joka tosiaan oli koottu pienen pienistä teipin pätkistä.

IMG_3445

tirro

Mekon suunnittelusta kunnia kuuluu Mika Piiraiselle. Hän onkin itselleen ominaisesti jättänyt mekon leikkauksen yksinkertaiseksi, jotta printti pääsee mahdollisimman hyvällä tavalla esiin. And that’s how we like it indeed!

3. Tasaraita

Ajattomuus on Marimekon yksi parhaista ominaisuuksista. Ja ajattomuutta tämän päivän pikamuodin vastapainoksi tarvitaankin, jos meiltä kysytään.

tasaraita

Annika Rimalan Tasaraita-printin tarina on edelleen ajankohtainen. Rimala halusi suunnitella malliston, joka sopisi kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. 1960-luvun lopulla suunniteltu mallisto ilmestyi aikaansa nähden juuri oikeaan aikaan, ja trikoomallisto oli supersuosittu. Tästä alkoi tasaraidan menestys, joka näkyy tänäkin päivänä. Tasaraita mallistoon on kuulunut trikoisia paitoja, shortseja, legginssejä, alushousuja, astioita, lakanoita ja kaikkea muuta yhteensä satoja eri malleja. Väriyhdistelmiäkin on tuotettu vuosien varrella lukemattomia erilaisia! Tasaraidan yksinkertaisuus taipuu moneen. So keep it simple!

Tasaraita-mallisto suunniteltiin etenkin farkkujen kanssa pidettäväksi helpoksi vaatteksi, mutta me halusimme viedä kauniin venepääntiepaidan astetta siistimmälle tasolle, joten yhdistimme klassisen punavalkoraidallisen paidan siisteihin sinisiin kapeisiin housuihin ja korkoihin. Looking goooood!

Myynnissä olevaa WST x Marimekko second hand -mallistoa pääset tarkastelemaan täältä.

Kollaasin kuvat täältä ja täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *